Hayatınızda bir kere bile olsa tatmanız gereken yöresel lezzetler
Şanlıurfa lezzeti: Ağzı açık

Hamur işleriyle meşhur şehirlerimiz Şanlıurfa'nın doyurucu ve eşsiz lezzetlerinden biri olan ağzı açık da bunlardan biri. Yapılışı ne kadar da yöreden yöreye farklılık gösteriyor olsa bile de hepsini seveceğinize eminiz.
Eskişehir lezzeti: Balaban kebabı

Eskişehir ile özleşen lezzeti balaban kebabını hayatınızda bir kere bile olsa tatmadıysanız bu lezzeti tatmayı unutmayın. Pidelerin üzerine koyulan lezzetli köfteler, yoğurt ve lezzetli sosla buluşuyor. Ortaya ise harika bir lezzet çıkıyor.
Adana lezzeti: Çöç

Adana'nın vazgeçilmez yöresel yemeği olan çöç Anadolu'nun birçok farklı yerinde de yapılıyor. Kıyma ve bulgurla hazırlanan bu lezzeti mutlaka denemelisiniz.
Kütahya lezzeti: Haşhaşlı lokum

Kütahya'nın benzersiz bu lezzetini tüm haşhaşlı lokumlardan daha çok seveceğinize eminiz. Kütahya'ya yolunuz düşerse haşhaşlı lokumunu tatmayı ihmal etmeyin. Kat kat hazırlanan hamurlar haşhaş ve şeker ile birleştiğinde ortaya bu mükemmel lezzet çıkıyor.
Her yöreden tirit

Herkesin çok severek yaptığı , yapılışı yöreden yöreye farklılık gösterse de bu eşsiz lezzeti hayatınızda en azından bir kere tadına bakmanızı tavsiye ederiz. Farklı etler kullanılarak yapılan bu lezzet. Pide, yufka, ceviz veya salçalı sos karışımı ile servis edilir.
Kayseri lezzeti: Kayseri yağlaması

Kayseri'ye yolunuz düştüğünde bu lezzeti mutlaka tatmalısınız. Katmer katmer hazırlanan kayseri yağlaması denemeniz gereken lezzetlerin başında geliyor.
Hatay ve Mersin lezzeti: Kerebiç tatlısı

Hatay ve Mersininde meşhur olan kerebiç, daha çok Ramazan ayında sıklıkla yapılan bir tatlıdır. İrmikle hazırlanıyor; kaymak veya dondurmayla servis ediliyor.
Kilis lezzeti:Kilis tava

Kıymanın hiç bilmediğiniz yüzüyle tanışmaya hazır mısınız? Bol kıyma ile hazırlanan Kilis tava çok seveceğiniz lezzetlerden biri.
Hatay lezzeti: Kömbe

Hatay'ın çeşitli baharatlarıyla hazırlanan meşhur kurabiyesi kömbeyi biliyorsunuz değil mi?
Sinop lezzeti: Nokul

Anadolu'nun her yerinde farklı şekillerde yapılıyor olsa da çoğunlukla Sinop ve Isparta da yapılan bu lezzeti yemekle tadına doyamayacaksınız. İçerisinde tahin veya gül suyu eklenerek hazırlanan bu lezzet size bugüne dek yaptığınız tüm hamur işlerini unutturacak gibi duruyor.
Yozgat lezzeti: Pezzik cacığı

Bu zamana kadar tattığınız tüm cacıkları unutun! Klasik cacıktan bir çok farkı olan Yozgat'ın Pezzik cacığı, denemeniz tavsiye ettiğimiz yöresel lezzet arasında. Pancarla hazırlanan bu lezzet, meze olarak da sofralarımıza konuk oluyor.
Karadeniz lezzeti: Siron

Karadeniz Bölgesi'nin her yöresinde farklı tariflerle yapılan Siron lezzetini mutlaka tadın. Çoğu kişinin bilmediği bu lezzet hamurun ve kıymanın birleşimiyle oluşuyor. Sarımsaklı yoğurt ile süsleniyor.
Kırklareli lezzeti: Soğan pidesi

Kırklareli'nin Muhacir böreği ismiyle de bilinen mükemmel lezzeti soğan pidesini tatmadan sakın orayı terk etmeyin. Ben soğan sevmem diyenleri bile sevdirecek bu lezzet midenizi şenlendirecek.
Elazığ Lezzeti: Taş ekmeği

İsminin ekmek olduğuna bakmayın Elâzığ'ının vazgeçilmez tatlılarından biri olan taş ekmek, Tatlı şeklinde hazırlanan ve şerbetlenen bu lezzeti tatmanızı öneriyoruz.
Antalya lezzeti: Tahinli piyaz

Antalya mutfağında özellikle yaz mevsimlerinin vazgeçilmesi olan piyazı denemelisiniz. Tahinle servis edilen bu lezzet damak zevkinize bayram ettirecek.
BAHO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın